NoteTree

Deze manier van notities organiseren is meer gericht op het toekennen van trefwoorden dan op de volgorde en de hiërarchie.

notetree.png

Chronologisch komt deze vóór DocTree en ik had besloten er niks meer mee te doen omdat het eigenlijk een simpeler versie van was (boomstructuur met maar één niveau) maar later bedacht ik dat ik er een andere weg mee kon inslaan... in plaats van een visuele organisatie een indeling gebaseerd op kenmerken in de vorm van trefwoorden of tags zoals je die tegenwoordig zoveel tegenkomt.

Daarmee is het eigenlijk een standalone (geen webserver nodig) versie geworden van een webapp die ik ooit maakte om mijn gefilosofeer te verzamelen. En die was weer een poging tot het realiseren van een kaartenbak-idee dat Robert M. Pirsig beschreef in zijn boek Lila.

Het tekstedit gedeelte biedt inmiddels de mogelijkheid om markup te gebruiken door de implementatie van een Scintilla widget.

Een eind weg van het simpele projectmanagement tooltje dat ik ooit eens aantrof op een IBM site...

Ook deze is weer beschikbaar voor verschillende GUI toolkits, en om het extra spannend te maken heb ik niet alleen de GUI realisatie variabel gemaakt maar ook het backend (data-opslag): dat kan met pickle (Python-specifiek), met json, of met SQLite.

source:  https://github.com/albertvisser/notetree/

documentatie:  /docs/notetree/