Mijn gedachten (of gefilosofieer)

Op de originele ongepubliceerde versie van deze site had ik een sectie "filosofie" gemaakt met links naar dingen die ik belangrijk vind en zo. Een aangepaste versie staat in het oude gedeelte, een paar dingen daaruit die belangrijk zijn geweest om mijn wereldvisie te bestendigen - omdat ze het als het ware beter konden zeggen dan ik zelf - wil ik toch even apart noemen:

Nadenken over hoe het met het onderwijs moet neemt ook een belangrijke plaats in in mijn wereldbeeld. Dat was weggezakt toen ik niet meer studeerde, maar kwam terug toen mijn kinderen naar school gingen.

Meer hierover hier.

Ik had ook een onderdeel geprojecteerd waar mijn eigen filosofietjes te lezen zouden zijn, dat was een read-only versie van een applicatie die ik oorspronkelijk in SQL/Windows had bedacht en hier probeer te reconstrueren. Daarvan zijn hier alle teksten verzameld.

In de oorspronkelijke "DenkBank" kon je een trefwoord selecteren, dan kreeg je een lijst met teksten (titels/onderwerpen) waar je er een van kon kiezen om nader te bekijken. In de applicatie om ze te onderhouden werkte het andersom: daar maakte ik een tekst om daar dan een of meer trefwoorden aan te koppelen (je ziet dit tegenwoordig praktisch overal op websites - ook hier - maar ik heb dit toch echt bedacht voordat ik dat gezien had. Gewoon een geval van "great minds think alike" of iets dergelijks).

Voor deze platte site heb ik dat "nagebouwd" met een pagina waar alle verwijzingen al op staan en die ik na elke toevoeging opieuw genereer en naar de site upload. Voor de vorm heb ik ook een pagina voor zoeken op tekstinhoud, maar dat is eigenlijk alleen maar een opmerking dat ik dat hier niet zo vind passen.