Over de totstandkoming van deze site

Submitted by albert on Mon, 24/12/2012 - 21:28 (2012-12-24T21:28:22+01:00)

Ik ben er heel lang mee tevreden gebleven om wat ik aan websites en webapplicaties gemaakt had lokaal te hosten en lekker voor mezelf te houden.

Vanuit het beheer en onderhoud van een site voor een bevriende school (waar ik in het denk-gedeelte het nodige over heb geschreven; helaas is deze imiddels opgeheven omdat er kennelijk weinig animo is voor werkelijk beter onderwijs) was ik hier op Vevida terecht gekomen en het via een aanbieding een eigen domein daar beginnen was een makkelijke manier om het dan toch maar eens "voor het echie" te gaan doen.

Het begon als een aftreksel van een site die ik over mezelf had gemaakt met allemaal secties over dingen die ik voornamelijk in het verleden heb gedaan (wat ik bewaard had van toen ik nog geen regelmatig arbeidzaam bestaan leidde zeg maar).

Voor School De Paradox ben ik op een gegeven moment op zoek gegaan naar een CMS en twee namen sprongen in het oog: Joomla wat op dat moment kennelijk een van de bekendste namen was voor zover ik wist, en Drupal waarover ik las doordat één van de webcomics die ik volgde - Help Desk van Christopher Wright - van WordPress daarheen aan het overschakelen was. Ik had geen zin om lang door te zoeken en vergelijken en heb Joomla voor de school geïnstalleerd en Drupal voor mezelf.

Je zou denken dat een fan als ik z'n site met Python zou opzetten in plaats van met php. Dat zou ik ook wel graag willen (heb laatst leuke dingen gezien van de nieuwe Plone release) maar er zijn een paar redenen dat het niet zo is.

De belangrijkste reden is dat voor zover ik weet deze provider geen Python ondersteunt en ik (nog) geen zin heb om uit te zoeken of dat wel zo is of ergens anders heen te gaan.

Daarnaast ben ik aan het ontdekken wat er met Drupal allemaal kan (onder andere: een hoop code niet zelf schrijven) en dat is een mooie uitdaging en genoeg rechtvaardiging achteraf om hiermee bezig te blijven.

update juni 2019: toch maar begonnen alles weer lokaal te halen en zodat ik er met mijn eigen omzet tool platte pagina's van te maken die ik lekker ouderwets weer naar de site kan FTP'en