Hotkeys

Ooit had Total Commander geen eigen grafische interface voor het bekijken en bijwerken van keyboard shortcuts . Een andere fan had een tool gemaakt waarmee dat kon, maar die werkte niet helemaal naar mijn zin. Mijn poging om een betere interface te maken...

hotkeys_0.png

...ontaarde in een applicatie waarmee je dat moet kunnen voor welk tool je maar wilt.

Centraal in de interface staat een lijst met informatie over de toetscombinaties, die ook te sorteren valt op elke kolom die erbij gebruikt wordt.

Bovenin heb je een selector waarmee je kunt kiezen voor welk tool je de lijst wilt laten zien. Daarnaast heb je een zoekveld waarmee je in de omschrijvingen kunt zoeken. Hieraan hangt een drop-down lijstje waarin je je zoekfrasen kunt bewaren (wel even de enter toets gebruiken) en knoppen om verder en terug te zoeken.

Wanneer je moet kunnen wijzigen zal - zoals in het plaatje - onderin een verzameling velden getoond worden voor de details van de geselecteerde regel.

Momenteel heb ik het gebruik voorzien voor een aantal programma's die ik veel gebruik: de editors VI(M) en SciTE, de file managers Total Commander en Double Commander en de web browsers Opera en Vivaldi maar het geheel is naar believen uit te breiden door iedereen met voldoende Python kennis.

gemaakt met Python/PyQt. Er is ook een variant met wxPython, omdat ik toch elke keer wil laten zien dat je de applicatie kunt laten werken met - in principe - willekeurig welke GUI toolkit.

source: https://github.com/albertvisser/hotkeys/

documentatie: /docs/hotkeys/