Binge eating

Oorspronkelijk geschreven op 07/11/2015 - 16:10

Ik zat vanavond even na te denken over iets waar mijn gedachten wel vaker langs heen strijken - namelijk het gedachtenloos door eten.

Ik stelde me naar aanleiding daarvan voor dat "dik zijn" misschien vergelijkbaar is met dat je lichaam een voorrraad voedingsstoffem heeft aangelegd waar het niet meer bij kan - want waarom zou het die anders niet aanspreken in plaats van je het gevoel geven dat je maar weer wat moet eten?

Het is natuurlijk niet alleen dat: ik realiseer me op het moment dat de trek me bekruipt nog wel eens dat het niet zozeer gaat om een lege maag te vullen dan wel dat ik graag een bepaald (of in elk geval  een ) smaak of gevoel in mijn mond wil hebben. En de enige manier om dat te krijgen is iets knabbelen - snoep, drop pindakoeken, weet ik veel - omdat het overkill is om op elk zo'n moment een volledige maaltijd klaar te gaan maken. En om dat gevoel of smaak te houden blijf je dat doen, dat kan gewoon op de automatische piloot - en dan komt de rest van de ellende helaas mee.