Gevaarlijk verhaal


Dit moet een verhaal worden over mensen in een ideale situatie. Mensen die het geluk zoeken en het vinden. Een idylle, spelend in kringen waar geld geen (en dus eigenlijk wel een) rol speelt en waar ermee gesmeten kan worden of het niks is.

Er is een groot gevaar aan dit verhaal, daarom wii ik u van tevoren waarschuwen. Het is de ideale situatie zoals die leeft in de harten van de gewone mensen, omdat de iets minder gewone mensen graag willen dat dat hun (onbereikbare) ideaal is. Dan letten ze niet zo op de dagelijkse puinhoop. En domme onwetende onnozele schrijvers doen daar vrolijk aan mee.

Het speelt in een wereld vol ruimte, rijkdom, vrijheid, schoonheid, weelde en niets-hoeven-doen, bij voorkeur een landgoed in de "Nieuwe Wereld", in de uitlopers van de Rocky Mountains bijvoorbeeld. Prachtige natuur, in de zomer steevast zonbeschenen en groen van blad en in de winter altijd wit van de bergen sneeuw, maar nooit onherbergzaam.

Het gevaar van dit verhaal is dat zo'n situatie niet bestaat en ook niet zou kunnen bestaan. In elk geval niet voor iedereen en als het niet voor iedereen kan dan is het beter niet dan wel want een happy few kunnen we missen als kiespijn.

Het gevaar van dit verhaal is dat het niet de ideale situatie is zoals ik me die, reëel blijvend en denkend aan "ideaal voor iedereen", voorstel. Maar ik wilde één keer zo'n droom-maar-dromen-zijn-bedrog verhaal geschreven hebben, om iets in mezelf te bevredigen. Liefst zonder allerlei progressief en reëel denkende recensenten op m'n dak te krijgen en daarom schrijf ik eerst deze inleiding.

Nou het verhaal nog.