Mijn liedjes

Meer oud spul, maar daar gaat deze site tenslotte (ook) over. Ik heb het chronologisch geordend, want een aantal dingen zijn behoorlijk gebonden aan de tijd waarin ik ze schreef vind ik.

Ze zijn dan ook ingedeeld op jaren:

Het begon met teksten schrijven, vanuit de gedachte om gedichten op muziek te zetten denk ik - en de meeste muziek daarbij zat voornamelijk in m'n hoofd. Toen ik (later) een beetje gitaar leerde spelen kon ik die melodieen proberen vast te leggen of omzetten in accoordenschema's. En van tijd tot tijd kwam de muziek bijna direct met de tekst mee, alsof ze er uit voortvloeide. Dat maakt mijn liedjes ook muzikaal weinig interessant denk ik.

Teksten bij muziek schrijven heb ik eigenlijk alleen maar gedaan bij muziek van anderen, bijvoorbeeld bij wat improvisaties die ik samen met een vriend in Amsterdam had opgenomen - en dat was vaak meer een bestaande tekst zoeken die wel paste of passend te maken was. In Kramp (een bandje dat ik veel te laat heb helpen oprichten en veel te vroeg heb helpen ophouden te bestaan) was het ook voornamelijk combineren en bijprutsen.

Op deze pagina's geselecteerde songteksten, soms met wat commentaar erbij en in de meeste gevallen ook één of meer links naar opnames.