Rst2HTML restuctured text source

Een nieuwe source kon je in principe opslaan door deze eerst op te bouwen in de text area, een naam in te vullen in het new name veld en de save src knop te gebruiken. Maar omdat je tegenwoordig ook HTML of settings kunt ophalen zit daar nu een controle op dat het juiste type tekst klaar staat. De manier om het nu te doen is om eerst in de source selector de entry -- new -- of een van de entries met .tpl erin te kiezen en de load src knop te gebruiken.

Note that on restarting the server, the location is reset to the one in the default settings. The settings selector is not updated at that time, so don't depend on it right after a server restart but always reload your settings in that situation.

Wanneer je een source geladen hebt wordt een melding getoond met daarin het pad van de source relatief ten opzichte van de server root. Hetzelfde gebeurt bij het opslaan, Zo kun je altijd zien waar je mee bezig gaat og geweest bent.

Hierna volgen twee voorbeelden van tekst met directives.

In de eerst zien we een tekst die de grid directives voor het layouten met behulp van CSS gebruikt:

rst source met grid directives

Genbruik van de convert knop geeft het volgende resultaat:

omgezette grid pagina

In dit geval wordt het gelinkede plaatje niet getoond; dat gebeurt als je een constructie hebt waar de server geen wijs uit kan worden. Met relatieve image links en een standaard site setup zou je hier geen last van moeten hebben.

Bij het scrollen in de genereerde pagina blijft de knop in de linkerbovenhoek op z'n plaats en heeft geen invloed op de rest van de pagina (hij overschaduwt mogelijk wel wat content); ik heb deze gemaakt om te kunnen garanderen dat wat je ziet als je teruggaat naar de editor pagina ook de source is die je omgezet gezien hebt. eerder kon je alleen terug via de back button van de browser en dals je dan je wijzigingen niet eerder opgeslagen had was je dat soms kwijt.


Het volgende voorbeeld laat een tekst zien met een directive erin dat een titel en een ondertitel met daarin de aanmaakdatum genereert:

rst met directive dat tekst genereert

En hier is de omgezette versie ervan:

omgezette pagina met gegenereerde tekst

Wanneer je een source laadt wordt ook de target selector bijgewerkt; je kunt daardoor zien of de tekst nog niet eerder naar HTML is omgezet omdat deze dan geen waarde krijgt. Ik heb nog geen manier bedacht om het migreren naar mirror op dezelfde manier te laten zien, maar daarvoor kun je je behelpen met de overview functie.