Over Albert Visser

Nederlander, geboren in 1956, gymnasium afgemaakt maar geen geschikte vervolgopleiding kunnen vinden. Een paar jaar psychologie gestudeerd, niet toegelaten tot de toneelschool, daarna een opleiding tot docent dramatische vorming maar geen van deze werd wat. Na nog wat uitzendbaantjes bedacht ik omstreeks 1984 dat ik maar eindelijk eens een soort van beroepsrichting moest gaan kiezen.

Ik had het idee dat is in principe kon kiezen tussen de boekhouding of de automatisering in en omdat het eerste me niks leek was het wel duidelijk dat het dan het tweede maar moest worden. Ik had geen idee waar ik aan begon maak het bleek best goed uit te pakken, de schriftelijke cursussen waren goed te doen en het werd helemaal mooi toen ik ook nog aan de gang kon als COBOL programmeur op het mainframe.

Het was niet allemaal COBOL, er was ook nog een soort scriping taal die gebruikt kom worden om kleine hulpmiddeltjes te bouwen om werkzaamheden te automatiseren en ook daar werd ik redelijk handig in.

Zo rond 2001/2002 (denk ik), na wat incidenteel prutsen met C en Java en wat minder incidenteel knutselen in diverse BASIC varianten en een grappig taaltje genaamd Euphoria, stuitte ik op Python and raakte mijn ziel verkocht.

In m'n werk heb ik Python nog redelijk kunnen gebruiken voordat we op het werk geen eigen software meer mochten draaien, ik heb er nog een conversie mee gedaan van handgeschreven JCL naar data voor een generator.

Inmiddels ben ik op het werk overgestapt op SAP, het is eigenlijk een gebruiksklaar software pakket maar ik zit gelukkig op een afdeling die nog behoorlijk wat maatwerk bouwt, maar Python laat mij toch maar niet los!