Op het werk hadden we Lotus-Notes. Dat was het aangewezen middel om (nieuwe) documentatie in te maken. Desondanks heb ik de handleiding voor onze JCL-generator toch maar in HTML gaan maken, omdat ik anders plaatjes en schema's in de tekst moest gaan kopieren en ook nog ergens anders bewaren om een versie te hebben die ik kon aanpassen. Ik vond het veel prettiger om de tekst te kunnen bewerken zonder alle plaatjes en andere visuele zooi in de weg te hebben zitten (ik zie dan ook helemaal niks in WYSIWYG, ik vind het bedriegerij - ik bedoel voordegekhouderij).
Achteraf valt het met dat apart bewaren nog wel mee, dat moet toch (en dan uploaden), maar ik kan het wel doen zonder dat ik vastzit aan een PC met Lotus Notes er op. En nu het er bij ons uit gaat (al mag Joost weten hoelang dat nog gaat duren), heb ik het al in een vorm staan die ik niet hoef om te zetten naar iets anders.
Via platte pagina's en eenvoudig cgi-programmeren belandde ik in de wereld van het web-framework. Ironisch genoeg zie ik me vervolgens genoodzaakt om maar weer een verzameling platte pagina's neer te zetten omdat ik dat niet kan gebruiken (mijn web provider heeft geen Python en op het werk gebruiken we Microsoft Sharepoint in de meest minimale soort installatie).
Mijn oorspronkelijke plan om iets met Sphinx te gaan doen heb ik daarvoor maar opgegeven; wel ben ik het REsT tekstformaat blijven gebruiken om het mezelf daarbij nog een beetje makkelijk te maken en me voornamelijk op de inhoud te concentreren. Omzetten naar HTML deed ik dan eerst met een scriptje en daarna met een CherryPy applicatie. Meer hierover
Van mijn oudste site heb ik trouwens nog een php versie gemaakt, die kan ik nog wel eens proberen ergens neer te zetten.
terug naar de indexpagina volgende episode