Magiokis

 
 
 

Om iets met HTML te gaan doen was ik begonnen met een website voor een fictieve band. Langzamerhand kwam daar ruimte in voor allerlei andere dingen die ik gemaakt had. Door een aantal artikelen die ik her en der las, mijn beginnen te spelen met Python, en mogelijk wat frustaties over steeds maar weer dezelfde dingen doen voor elke pagina ging ik iets maken wat achteraf een beetje lijkt op wat je ook met allerlei web-frameworks kunt.

Het begon met een soort vertaling van platte pagina's naar een applicatie om deze dynamisch op te bouwen, maar later ging ik de opgeslagen gegevens ook gebruiken in sub-sites om de verzamelingen verhalen, gedichten, liedjes en dergelijke ook te kunnen aanpassen en uitbreiden.

Wat ik oorspronkelijk gemaakt had was een gedeelte dat die fictieve band beschreef (in feite alle opnames die ik in mijn eentje gemaakt en overgedubd had), een gedeelte dat mijn deelnemen aan muziekprojecten met anderen beschreef, een stuk over mijn songteksten, een stuk over mijn gedichten, een stuk over mijn verhalen, een stuk over mijn toneelstukken, een stuk over mijn pogingen tot strips en dergelijke, een stukje "biografie" en een stuk over mijn nadenken over "de dingen de levens" - wat voor het grootste deel gebaseerd was op het omzetten van de applicatie die ik hiervoor in SQL/Windows gebouwd had.

Daarna heb ik het aangevuld met een manier om de gegevens die in die pagina's stonden bij te werken door middel van in xml (waar die website ook al voor een deel op gebaseerd was) opgeslagen databases. Voor de eigengeschreven muziek en teksten was het nog het meeste werk, want dat werd een vrij ingewikkelde structuur vol met relaties.

Ook deze heb ik later nagebouwd in Django, wat een eitje was toen ik eenmaal wat basis dingen onder de knie had.

 
 
 

terug naar de indexpagina volgende episode

content and layout created 2010 by Albert Visser contact me