Instellingen

Naast de instellingen voor de applicatie als geheel worden instellingen bijgehouden per directory waar je in aan het zoeken geweest bent.

Zoekopties en recent gebruikte zoekfrasen worden opgeslagen op een centrale locatie: in een subdirectory genoemd naar de zoekdirectory, in een directory .afrift, in de home directory van de gebruiker. Daar staan ook de opties voor een fallback encoding (voor als UTF-8 niet werkt) and welke text editor er geopend moet worden.

Per zoekdirectory worden twee bestanden opgeslagen:

per-directory-options.png

Het mru-items.json bestand bevat de vulling voor het lijst-gedeelte van de comboboxen op het scherm (mru staat voor Most Recently Used). Dat maakt het makkelijk om eerder gebruikte zoekstrings en dergelijke opnieuw te selecteren:

mru-items-json.png

Het options.json bestand bevat een aantal van de opties die je in het scherm kunt kiezen, ook weer zodat je eerder gemaakte keuzes niet opnieuw hoeft te doen.

options-json.png

De programma-instellingen liggen ook vast in twee bestanden:

global-options.png

Het fallback-encoding bestand bevat een aanduiding voor een encoding om te gebruiken in het geval het niet lukt met UTF-8:

fallback-encoding.png

Het open-result bestand bevat aanwijzingen voor de te openen text editor:

open-result.png

program bevat de aanroep van de text editor, file-option de manier hoe je aangeeft welk bestand er moet worden geopend en line-option de gewenste positie in het bestand.

Deze opties worden bij de eerste keer dat het programma gebruikt wordt ingesteld. Het is nog niet configureerbaar vanuit het programma.


Command-line gebruik

command-line-options.png

Zoals in het bovenstaande te zien is heb je ook de mogelijkheid om bij aanroep al een paar dingen in te stellen die je op het output scherm kiest. Dit is bedoeld voor als je de uitvoer direct naar een bestand wilt laten sturen.

Verder zijn er een paar extra mogelijkheden bij command line gebruik ten opzichte van de GUI:

  • je kunt ervoor kiezen om alles via de aanroep argumenten op te geven en direct naar het output scherm te gaan

  • je kunt ervoor kiezen om de output direct naar een bestand te laten sturen. Dit heeft eigenlijk alleen nut in combinatie met de voorgaande optie om op deze manier helemaal geen GUI te laten zien. Als je bij gebruik van deze optie geen bestandsnaam opgeeft komt de output in de terminal terecht, bijvoorbeeld:

    no-gui-at-all.png
  • je kunt ervoor kiezen om de keuzes die je maakt niet te laten bewaren in de per-directory instellingen