Het resultaten scherm
Onderstaand nog een keer de onderkant van het output scherm met daarin knoppen voor het uitvoeren van een aantal handelingen.
Bekijk resultaat
Een ding dat je hier niet aan kunt aflezen is dat je door op een regel te dubbelklikken direct naar het zoekresultaat in het betreffende bestand kunt navigeren. Dat wordt dan geopend in de tekst editor die is vastgelegd in de configuratie. Het kan ook met Ctrl-G na selecteren van een regel. F1 op het resultatenscherm toont een reminder aan deze functionaliteit.
Opnieuw zoeken
Je kunt de zoekactie laten herhalen zonder eerst terug te hoeven gaan naar het startscherm. Handig als je bestanden wijzigt en direct het resultaat wilt zien.
Kopieer naar bestand / clipboard
Je kunt de output exporteren. Dat kan naar een bestand; je krijgt dan een scherm om te kiezen waar het moet worden opgeslagen en hoe het moet heten. Je krijgt een suggestie voor de naam met een verwijzing naar het zoekargument Het kan ook naar het clipboard zodat je bijvoorbeeld meerdere resultaten in één bestand kunt kopiëren.
In beide gevallen kun je kiezen hoe het wordt weergegeven; de mogelijkheden zijn onbewerkt (zoals het in het scherm staat), comma-delimited (zodat je het makkelijk in bv. een spreadsheet kunt toevoegen) of summarized, dat wil zeggen gegroepeerd per bestand waarin het gevonden is en in geval van een context search ook per context waarin het is aangetroffen.
De hierna volgende screenshots zijn gemaakt met de copy-to-clipboard optie na inkopiëren in een text editor:
eerst ongeformatteerd:
ongeformatteerde context search:
comma-delimited:
comma-delimited context search:
summarized:
summarized context search:
Toon directorypad
Standaard wordt net als in het scherm in de te exporteren output alleen de filenaam getoond en in de single-file versie zelfs alleen de regelnummers. Met "Toon directorypad" is het mogelijk om aan te geven dat de bestandslocatie voluit moet worden weergegeven.
Zoek anders
Het is ook mogelijk om zonder terug te gaan naar het startscherm te laten zoeken naar iets anders dan oorspronkelijk opgegeven. Dat gebeurt dan uiteraard wel alleen in de geselecteerde verzameling bestanden. Kan handig zijn als je merkt dat je een typfout gemaakt hebt of zoiets. Je krijgt een popup om te zoekstring op te geven:
Vervang in selectie / alles
Als je op het resultaatscherm zit en je bedenkt dat je toch een vervang actie wilt uitvoeren dan is dat ook mogelijk. Het kan alleen bij gebruik van een enkel zoekargument want anders weet het programma niet wat er precies vervangen moet worden. Je kunt zelfs nog kiezen om het vervangen niet in alle resultaten te laten uitvoeren.