Going public

Oorspronkelijk geschreven op 17/03/2012 - 10:38

Met in het achterhoofd (maar niet als belangrijkste reden) dat ik onlangs door ongelukkig backuppen bij het van Linux distributie switchen het nodige ben kwijtgeraakt ben ik maar eens wat aarzelende stappen "buiten de deur" gaan zetten. Oftewel, gaan kijken naar of ik mijn codegeknutsel op het web kan opslaan in plaats van lokaal.

Ik was onlangs wegens een project op een forum waar ik nogal eens kom al met GitHub in aanraking geweest, maar ik gebruik Mercurial en wat voor soortgelijke site gebruikt er Mercurial? Zo kwam ik op BitBucket terecht.

Eerst maar eens voorzichtig een klein projectje erop gezet en toen begon ik natuurlijk te twijfelen of het wel de juiste keuze was geweest, over GitHub had ik veel vaker horen praten. Nou discussies BitBucket versus GitHub vind je genoeg op het Internet, maar wel allemaal behoorlijk gedateerd dus waar werd ik niet veel wijzer van - misschien moet ik de volgende keer op een Python meeting maar eens vragen wat anderen daar gebruiken.

Nou heb ik thuis via wat eigen probeersels inmiddels een Trac opgeving opgezet waarin repositories, documentatie(in wiki vorm) en acties/problemen/bevindingenregistratie zijn geïntegreerd, en dat heb je daar ook, maar dan wel anders... moet ik dan dan allemaal gaan omzetten en het ook daar doen? Mijn Trac omgeving - die door het eerder genoemde ongelukkig backuppen ook vernaggeld is en nog niet volledig weer opgebouwd - maar overboord gooien dus? Of zal ik het spul op het web alleen gebruiken als veiligstelling voor als ik weer eens zo'n blunder bega? Of iets er tussenin - dat zal het waarschijnlijk wel worden, er is vast wel spul dat ik daar niet neer ga zetten.

Nog even over GitHub vs. BitBucket: ik las ook over tooling waarmee je spul kunt omzetten van de een naar de ander of zelfs beide gebruiken en gesynchroniseerd houden... daar moet ik ook maar eens naar kijken. Tenslotte lijkt het me vrij onbeleefd om als iemand geïnteresseerd is in de code ze te dwingen het een te gebruiken als ze het ander prefereren - al kan ik me nog even niet voorstellen dat iemand geïnteresseerd zou zijn in mijn geknutsel, maar dat is een ander verhaal.

Trefwoorden: programmeren, organiseren