ActieReg

Actiereg is de web versie van Probreg.

Het bevat diverse verbeteringen van de oorspronkelijke op XML gebaseerde versie, bijvoorbeeld: het is niet meer op XML gebaseerd. De applicatie gebruikt het Django framewordt wat betekent dat het een SQL database gebruikt en je eenvoudig kunt overschakelen van default SQLite naar een andere database engine die door Django ondersteund wordt.

Maar belangrijker is dat ActieReg het fenomeen "gebruikers" ondersteunt.

Start de applicatie door de site url op te geven, je komt dan uit op de startpagina:

startup pagina wanneer niet ingelogd

Deze laat een lijst zien van bekende projecten met wat basis statistieken.

Daaronder volgt een link om een nieuw project aan te vragen.

Ook wordt een lijst van reeds aangevraagde projecten getoond. In het screenshot hier zijn het nog links, de applicatie is inmiddels aangepast zodat ze alleen voor de site administrator als links getoond worden.

Bij selecteren van de login link kom je terecht op de login pagina, niks bijzonders hier:

log in pagina

Na succesvolle login wordt de startpagina opnieuw getoond, nu met een kleine verandering in de bovenste regel (let even niet op de titelbalk):

pagina wijziging na inloggen

Wat hier getoond wordt is eigenlijk een deel van een andere pagina (de lijst met acties van een project - vandaar ook een andere naam in de titelbalk), ik heb dat gedaan om te laten zien dat deze boodschap verschijnt bovenaan elke pagina in de applicatie en dat je vanaf elke pagina eenvoudig kunt uitloggen.

De overige pagina's van de applicatie worden behandeld in de volgende documenten: